Softwareleveranciers

Het kunnen koppelen met verschillende software aan FloraXchange is altijd al een grote meerwaarde geweest voor zowel de kweker als de koper, maar wij gaan nog net een stapje verder. Doordat FloraXchange zich steeds meer gaat richten op de realisatie van een open sierteelt platform, worden bepaalde delen van FloraXchange ook opengezet voor softwareleveranciers. Dit gebeurt middels een RESTful API. Op deze manier kunnen softwareleveranciers aanhaken op de nieuwe ontwikkelingen die we doorvoeren op het platform. Hierdoor kunnen we met z'n allen sneller innoveren in de sector.

In de toekomst zal het tevens mogelijk zijn om (onder bepaalde voorwaarden) zelf functionaliteiten toe te voegen aan FloraXchange.

Op het moment is er reeds een API waarmee kopers een aantal gegevens uit FloraXchange kunnen opvragen. Het betreft hier onder meer de levertijden, het aanbod en andere kwekerinformatie.  De nieuwe versie van de API wordt momenteel nog ontwikkeld. Softwareleveranciers die gebruik willen maken van de nieuwe API kunnen contact opnemen met Ruud Schuurman. Na een korte introductie krijgen ze toegang tot de testomgeving om de eigen producten en diensten aan te sluiten op FloraXchange en online te testen.

De voordelen

  • Maatwerk in eigen systemen gebruiken en koppelen aan FloraXchange
  • Aanbodkoppelingen veel efficiĆ«nter dan QUOTE-berichten of VMP
  • Nieuwe communicatiekanalen
  • Sneller nieuwe ontwikkelingen doorvoeren
  • Mogelijkheid om zelf software toe te voegen aan het platform