FloraXchange Update

Altijd op de hoogte!
13 februari 2019
door: Martine Kester

Vanuit FloraXchange gaan we de komende periode sterk inzetten op het ontzorgen van jullie als handelsbedrijven. Achter de schermen wordt er daarom hard gewerkt aan een nieuwe structuur die beter aansluit op, onder andere, de vraag naar termijnaanbod. 

We gaan daarom weekprijzen en termijnprijzen integreren. Dit houdt in dat je straks gewoon je artikelen uitkiest in de catalogus zonder te hoeven bepalen of dit voor jouw week- of termijnlijst is.
Kwekers kunnen vervolgens gewoon op weekbasis de prijzen beheren maar in tegenstelling tot de huidige situatie kunnen ze straks ook vooruit werken en hun prijzen en artikelen beheren voor de komende periode.

Als koper kun je daarom straks ook vooruit kijken en zien hoeveel procent van de kwekers de lijst al heeft ingevuld voor de komende weken. Hierdoor ontstaat er een toekomstige planning met producten en prijzen.

Er is geen sluittijd meer voor een weeklijst. Na donderdag 10:00 uur kunnen er echter geen prijzen meer aangepast worden. Aanvullen kan nog wel. Als iemand onverhoopt is vergeten om de lijst in te vullen hoef je de lijst dus niet meer ‘open’ te zetten.

In de instellingen van ‘jouw koppeling’ kun je straks aangeven of je alleen de prijzen van de huidige week wilt zien of juist ook alles van de weken erna. Hierbij geldt dat de prijzen van de lopende week (en na donderdag 10:00 uur de komende week) wel vast komen te staan, maar de toekomstige weken kunnen natuurlijk wel veranderen.

We gaan de weeklijst niet meer als Excel document naar je email sturen. Deze kan je wel nog gewoon downloaden via FloraXchange. Ook zullen we niet meer iedere ‘aanbeveling’ van een kweker als mailtje sturen. Dit kan al langere tijd netjes vanuit de catalogus worden beheerd.

Nogmaals, wij gaan ervoor zorgen dat jullie er op korte termijn geen last van hebben, en er op lange termijn een veel betere situatie ontstaat!

Heb je vragen of wil je meer weten over deze ontwikkeling? Neem dan contact op met Jan van der Lans of Ruud Schuurman via: 0174-725490.

Meer weten?

Neem dan contact op met Ruud Schuurman!

Ander nieuws...

Nieuws

Happy new year! Ben jij klaar voor het jaar van 100% digitaal?

Nieuwe structuur sluit beter aan op termijnaanbod9 januari 2020

Happy new year! 2020 zal in het teken staan van 100% digitaal, ben jij daar klaar voor? We helpen je graag op weg!

Bekijk update
Nieuws

Ben jij klaar voor 100% digitaal? Check het in onze laatste updates!

Nieuwe structuur sluit beter aan op termijnaanbod2 december 2019

Wil jij weten wat 100% digitaal voor jou betekent? Check dan deze update. Daarnaast nodigen we jullie graag uit voor een sessie over 100% digitaal, dus meld je snel aan!

Bekijk update
Nieuws

Trade Fair Aalsmeer 2019 special

Nieuwe structuur sluit beter aan op termijnaanbod5 november 2019

Zien we je op de Trade Fair Aalsmeer? We staan in het Royal FloraHolland House! Het aantal actieve kwekers op Floriday groeit hard door, daarom hebben we een overzicht voor je gemaakt met welke kwekers die een stand hebben op de Trade Fair al zijn aangesloten op Floriday! Je vindt de plattegrond in deze editie!

Bekijk update