FloraXchange Update

Altijd op de hoogte!
13 februari 2019
door: Martine Kester

Vanuit FloraXchange gaan we de komende periode sterk inzetten op het ontzorgen van jullie als handelsbedrijven. Achter de schermen wordt er daarom hard gewerkt aan een nieuwe structuur die beter aansluit op, onder andere, de vraag naar termijnaanbod. 

We gaan daarom weekprijzen en termijnprijzen integreren. Dit houdt in dat je straks gewoon je artikelen uitkiest in de catalogus zonder te hoeven bepalen of dit voor jouw week- of termijnlijst is.
Kwekers kunnen vervolgens gewoon op weekbasis de prijzen beheren maar in tegenstelling tot de huidige situatie kunnen ze straks ook vooruit werken en hun prijzen en artikelen beheren voor de komende periode.

Als koper kun je daarom straks ook vooruit kijken en zien hoeveel procent van de kwekers de lijst al heeft ingevuld voor de komende weken. Hierdoor ontstaat er een toekomstige planning met producten en prijzen.

Er is geen sluittijd meer voor een weeklijst. Na donderdag 10:00 uur kunnen er echter geen prijzen meer aangepast worden. Aanvullen kan nog wel. Als iemand onverhoopt is vergeten om de lijst in te vullen hoef je de lijst dus niet meer ‘open’ te zetten.

In de instellingen van ‘jouw koppeling’ kun je straks aangeven of je alleen de prijzen van de huidige week wilt zien of juist ook alles van de weken erna. Hierbij geldt dat de prijzen van de lopende week (en na donderdag 10:00 uur de komende week) wel vast komen te staan, maar de toekomstige weken kunnen natuurlijk wel veranderen.

We gaan de weeklijst niet meer als Excel document naar je email sturen. Deze kan je wel nog gewoon downloaden via FloraXchange. Ook zullen we niet meer iedere ‘aanbeveling’ van een kweker als mailtje sturen. Dit kan al langere tijd netjes vanuit de catalogus worden beheerd.

Nogmaals, wij gaan ervoor zorgen dat jullie er op korte termijn geen last van hebben, en er op lange termijn een veel betere situatie ontstaat!

Heb je vragen of wil je meer weten over deze ontwikkeling? Neem dan contact op met Jan van der Lans of Ruud Schuurman via: 0174-725490.

Meer weten?

Neem dan contact op met Ruud Schuurman!

Ander nieuws...

Nieuws

Zomer 2020 update!

Nieuwe structuur sluit beter aan op termijnaanbod31 juli 2020

Bestel jij via VMP-koppelingen of stuur je Florecom orders in? Koppel dan deze aan Floriday om zo 100% Digitaal te orderen! Je vindt in deze update hoe je dat moet doen en andere ontwikkelingen rondom 100% Digitaal.

Bekijk update
Nieuws

Eerste kopers plaatsen digitale orders via Floriday

Nieuwe structuur sluit beter aan op termijnaanbod10 juni 2020

Benieuwd hoe jij 100% Digitaal zaken kan doen als koper? We leggen de opties uit in deze update. Lees snel verder!

Bekijk update
Nieuws

100% Digitaal: Dutch Flower Group en Noviflora zien voordelen

Nieuwe structuur sluit beter aan op termijnaanbod7 mei 2020

1 mei is de informatiecampagne over 100% Digitaal zakendoen gelanceerd. Lees snel verder en ontdek waarom Dutch Flower Group en Noviflora voorstanders zijn van 100% Digitaal zakendoen en hoe jij ook 100% Digitaal kan werken.

Bekijk update