FloraXchange Update

Altijd op de hoogte!
13 februari 2019
door: Martine Kester

Vanuit FloraXchange gaan we de komende periode sterk inzetten op het ontzorgen van jullie als handelsbedrijven. Achter de schermen wordt er daarom hard gewerkt aan een nieuwe structuur die beter aansluit op, onder andere, de vraag naar termijnaanbod. 

We gaan daarom weekprijzen en termijnprijzen integreren. Dit houdt in dat je straks gewoon je artikelen uitkiest in de catalogus zonder te hoeven bepalen of dit voor jouw week- of termijnlijst is.
Kwekers kunnen vervolgens gewoon op weekbasis de prijzen beheren maar in tegenstelling tot de huidige situatie kunnen ze straks ook vooruit werken en hun prijzen en artikelen beheren voor de komende periode.

Als koper kun je daarom straks ook vooruit kijken en zien hoeveel procent van de kwekers de lijst al heeft ingevuld voor de komende weken. Hierdoor ontstaat er een toekomstige planning met producten en prijzen.

Er is geen sluittijd meer voor een weeklijst. Na donderdag 10:00 uur kunnen er echter geen prijzen meer aangepast worden. Aanvullen kan nog wel. Als iemand onverhoopt is vergeten om de lijst in te vullen hoef je de lijst dus niet meer ‘open’ te zetten.

In de instellingen van ‘jouw koppeling’ kun je straks aangeven of je alleen de prijzen van de huidige week wilt zien of juist ook alles van de weken erna. Hierbij geldt dat de prijzen van de lopende week (en na donderdag 10:00 uur de komende week) wel vast komen te staan, maar de toekomstige weken kunnen natuurlijk wel veranderen.

We gaan de weeklijst niet meer als Excel document naar je email sturen. Deze kan je wel nog gewoon downloaden via FloraXchange. Ook zullen we niet meer iedere ‘aanbeveling’ van een kweker als mailtje sturen. Dit kan al langere tijd netjes vanuit de catalogus worden beheerd.

Nogmaals, wij gaan ervoor zorgen dat jullie er op korte termijn geen last van hebben, en er op lange termijn een veel betere situatie ontstaat!

Heb je vragen of wil je meer weten over deze ontwikkeling? Neem dan contact op met Jan van der Lans of Ruud Schuurman via: 0174-725490.

Meer weten?

Neem dan contact op met Ruud Schuurman!

Ander nieuws...

Nieuws

Trade Fair Aalsmeer 2019 special

Nieuwe structuur sluit beter aan op termijnaanbod5 november 2019

Zien we je op de Trade Fair Aalsmeer? We staan in het Royal FloraHolland House! Het aantal actieve kwekers op Floriday groeit hard door, daarom hebben we een overzicht voor je gemaakt met welke kwekers die een stand hebben op de Trade Fair al zijn aangesloten op Floriday! Je vindt de plattegrond in deze editie!

Bekijk update
Vacature

Vacature: Supportmedewerker FloraXchange

Nieuwe structuur sluit beter aan op termijnaanbod30 oktober 2019

Bij FloraXchange zijn wij op zoek naar een enthousiaste supportmedewerk(st)er die dé productkenner wil worden van FloraXchange. Lees hier de volledige vacature en solliciteer of stuur door!

Bekijk update
Nieuws

Sneller digitaliseren: eind 2020 alle orders digitaal via Floriday

Nieuwe structuur sluit beter aan op termijnaanbod14 oktober 2019

Uiterlijk eind 2020 zullen alle transacties op de marktplaats van Royal FloraHolland alleen nog digitaal tot stand komen. Daarmee zetten we een volgende stap in de digitale transformatie van de sierteelt. Digitalisering maakt zowel de aanbod- als vraagkant efficiënter en sneller. Bovendien helpt het de sector om volledig te voldoen aan de in Europa aangescherpte financiële wetgeving.

Bekijk update