FloraXchange Update

Altijd op de hoogte!
7 december 2018
door: Martine Kester

Data is een veelbesproken onderwerp. Wij vinden het belangrijk dat er zorgvuldig omgegaan wordt met jouw data. Sterker nog, de data is echt alleen van jou.

Om dit te waarborgen is er een panel samengesteld van exporteurs die ten alle tijden een oogje in het zeil houden. Daarnaast gaan we een data governance onderzoek uit laten voeren.

Het data governance onderzoek wordt uitgevoerd door Ernst & Young en een aantal externe toezichthouders. De externe toezichthouders zijn kopers die actief met FloraXchange werken. Zij hebben zich vrijwillig aangemeld omdat ze onder andere willen dat de sector vooruit gaat. 

Wat wordt er precies onderzocht? 

We kunnen dit opsplitsen in drie onderdelen:

  • In het data governance onderzoek onderzoeken we welke gegevens er in FloraXchange verwerkt worden, wie er verantwoordelijk voor is en wat die verantwoordelijkheid inhoudt.
  • Daarnaast onderzoeken we de interne risico’s, denk hierbij bijvoorbeeld aan ‘security management’ (hoe worden de beleidsstukken en de naleving hiervan getoetst binnen de organisatie?) en ‘human resources’ (hoe is bijvoorbeeld de geheimhouding afgedicht).
  • Tot slot onderzoeken we ook de externe risico’s, denk hierbij bijvoorbeeld aan ‘physical security’ (hoe is de fysieke toegang tot het gebouw, computers, telefoons, etc. beschermd tegen kwaadwillenden?) en ‘business continuity’ (zijn de gegevens goed veiliggesteld en is er een toereikende back-up aanwezig?).

Status data governance onderzoek

Momenteel hebben we het eerste gesprek met het panel van kopers en met Ernst en Young gehad. We zijn nu hard bezig om het onderzoek compleet te maken. Na het onderzoek stelt  Ernst & Young een rapport op waarin constateringen worden gedaan. Zij brengen geen advies uit. Jij als lezer van het rapport kan dan zelf conclusies uit het rapport trekken (of bij ons navragen). We kunnen ons voorstellen dat er actiepunten uit het onderzoek voortvloeien. Deze delen wij met jullie en daar gaan we dan uiteraard werk van maken.

Vragen over dit onderwerp?

Neem dan contact op met Jeroen Huis!

Ander nieuws...

Nieuws

Happy new year! Ben jij klaar voor het jaar van 100% digitaal?

Jouw data blijft jouw data9 januari 2020

Happy new year! 2020 zal in het teken staan van 100% digitaal, ben jij daar klaar voor? We helpen je graag op weg!

Bekijk update
Nieuws

Ben jij klaar voor 100% digitaal? Check het in onze laatste updates!

Jouw data blijft jouw data2 december 2019

Wil jij weten wat 100% digitaal voor jou betekent? Check dan deze update. Daarnaast nodigen we jullie graag uit voor een sessie over 100% digitaal, dus meld je snel aan!

Bekijk update
Nieuws

Trade Fair Aalsmeer 2019 special

Jouw data blijft jouw data5 november 2019

Zien we je op de Trade Fair Aalsmeer? We staan in het Royal FloraHolland House! Het aantal actieve kwekers op Floriday groeit hard door, daarom hebben we een overzicht voor je gemaakt met welke kwekers die een stand hebben op de Trade Fair al zijn aangesloten op Floriday! Je vindt de plattegrond in deze editie!

Bekijk update