FloraXchange Update

Altijd op de hoogte!
7 december 2018
door: Martine Kester

Data is een veelbesproken onderwerp. Wij vinden het belangrijk dat er zorgvuldig omgegaan wordt met jouw data. Sterker nog, de data is echt alleen van jou.

Om dit te waarborgen is er een panel samengesteld van exporteurs die ten alle tijden een oogje in het zeil houden. Daarnaast gaan we een data governance onderzoek uit laten voeren.

Het data governance onderzoek wordt uitgevoerd door Ernst & Young en een aantal externe toezichthouders. De externe toezichthouders zijn kopers die actief met FloraXchange werken. Zij hebben zich vrijwillig aangemeld omdat ze onder andere willen dat de sector vooruit gaat. 

Wat wordt er precies onderzocht? 

We kunnen dit opsplitsen in drie onderdelen:

  • In het data governance onderzoek onderzoeken we welke gegevens er in FloraXchange verwerkt worden, wie er verantwoordelijk voor is en wat die verantwoordelijkheid inhoudt.
  • Daarnaast onderzoeken we de interne risico’s, denk hierbij bijvoorbeeld aan ‘security management’ (hoe worden de beleidsstukken en de naleving hiervan getoetst binnen de organisatie?) en ‘human resources’ (hoe is bijvoorbeeld de geheimhouding afgedicht).
  • Tot slot onderzoeken we ook de externe risico’s, denk hierbij bijvoorbeeld aan ‘physical security’ (hoe is de fysieke toegang tot het gebouw, computers, telefoons, etc. beschermd tegen kwaadwillenden?) en ‘business continuity’ (zijn de gegevens goed veiliggesteld en is er een toereikende back-up aanwezig?).

Status data governance onderzoek

Momenteel hebben we het eerste gesprek met het panel van kopers en met Ernst en Young gehad. We zijn nu hard bezig om het onderzoek compleet te maken. Na het onderzoek stelt  Ernst & Young een rapport op waarin constateringen worden gedaan. Zij brengen geen advies uit. Jij als lezer van het rapport kan dan zelf conclusies uit het rapport trekken (of bij ons navragen). We kunnen ons voorstellen dat er actiepunten uit het onderzoek voortvloeien. Deze delen wij met jullie en daar gaan we dan uiteraard werk van maken.

Vragen over dit onderwerp?

Neem dan contact op met Jeroen Huis!

Ander nieuws...

Nieuws

De nazomer updates van FloraXchange

Jouw data blijft jouw data19 september 2019

Een paar nieuwe updates! We nodigen je graag uit voor een ideation sessie en de weeklijsten gaan uit op FloraXchange!

Bekijk update
Nieuws

Updates van juli

Jouw data blijft jouw data11 juli 2019

Wist je dat er duurzaamheidscertificaten zichtbaar zijn in FloraXchange? En dat je een prijsaanvraag kunt doen voor een specifieke periode? Lees er meer over in deze update!

Bekijk update
Nieuws

Lente updates!

Jouw data blijft jouw data2 mei 2019

Wist je dat FloraXchange logistieke stickers met een barcode kan verzorgen zodat het binnenmelden van de bestellingen bij jou efficiƫnter verloopt? En wil jij meedenken over hoe transportkosten eerlijker doorberekend kunnen worden? Denk dan mee met HortiHeat! Lees er meer over in onze nieuwe update!

Bekijk update