FloraXchange Update

Altijd op de hoogte!
7 december 2018
door: Martine Kester

Data is een veelbesproken onderwerp. Wij vinden het belangrijk dat er zorgvuldig omgegaan wordt met jouw data. Sterker nog, de data is echt alleen van jou.

Om dit te waarborgen is er een panel samengesteld van exporteurs die ten alle tijden een oogje in het zeil houden. Daarnaast gaan we een data governance onderzoek uit laten voeren.

Het data governance onderzoek wordt uitgevoerd door Ernst & Young en een aantal externe toezichthouders. De externe toezichthouders zijn kopers die actief met FloraXchange werken. Zij hebben zich vrijwillig aangemeld omdat ze onder andere willen dat de sector vooruit gaat. 

Wat wordt er precies onderzocht? 

We kunnen dit opsplitsen in drie onderdelen:

  • In het data governance onderzoek onderzoeken we welke gegevens er in FloraXchange verwerkt worden, wie er verantwoordelijk voor is en wat die verantwoordelijkheid inhoudt.
  • Daarnaast onderzoeken we de interne risico’s, denk hierbij bijvoorbeeld aan ‘security management’ (hoe worden de beleidsstukken en de naleving hiervan getoetst binnen de organisatie?) en ‘human resources’ (hoe is bijvoorbeeld de geheimhouding afgedicht).
  • Tot slot onderzoeken we ook de externe risico’s, denk hierbij bijvoorbeeld aan ‘physical security’ (hoe is de fysieke toegang tot het gebouw, computers, telefoons, etc. beschermd tegen kwaadwillenden?) en ‘business continuity’ (zijn de gegevens goed veiliggesteld en is er een toereikende back-up aanwezig?).

Status data governance onderzoek

Momenteel hebben we het eerste gesprek met het panel van kopers en met Ernst en Young gehad. We zijn nu hard bezig om het onderzoek compleet te maken. Na het onderzoek stelt  Ernst & Young een rapport op waarin constateringen worden gedaan. Zij brengen geen advies uit. Jij als lezer van het rapport kan dan zelf conclusies uit het rapport trekken (of bij ons navragen). We kunnen ons voorstellen dat er actiepunten uit het onderzoek voortvloeien. Deze delen wij met jullie en daar gaan we dan uiteraard werk van maken.

Vragen over dit onderwerp?

Neem dan contact op met Jeroen Huis!

Ander nieuws...

Nieuws

De overstap van FloraXchange naar Floriday

Jouw data blijft jouw data11 juli 2022

Met Floriday hebben we de ambitie om alle directe handel samen te brengen op één plek. Bijna 4.500 kwekers en kopers maken wekelijks gebruik van Floriday. Veel kwekers hebben hun aanbod op Floriday staan en verhandelen dit al via het platform. Om kwekers en kopers straks één plek aan te bieden waar al het aanbod bij elkaar komt, zal FloraXchange uiteindelijk overgaan in Floriday. Hierdoor kun je als koper straks je inkoopprocessen nog efficiënter organiseren.

Bekijk update
Nieuws

2021 alle orders digitaal. Ben jij er al klaar voor?

Jouw data blijft jouw data1 december 2020

Vanaf 2021 kunnen directe transacties op de marktplaats van Royal FloraHolland alleen nog digitaal tot stand komen. Hoe bestel jij 100% Digitaal?

Bekijk update
Nieuws

Zomer 2020 update!

Jouw data blijft jouw data31 juli 2020

Bestel jij via VMP-koppelingen of stuur je Florecom orders in? Koppel dan deze aan Floriday om zo 100% Digitaal te orderen! Je vindt in deze update hoe je dat moet doen en andere ontwikkelingen rondom 100% Digitaal.

Bekijk update