FloraXchange Update

Altijd op de hoogte!
7 december 2018
door: Martine Kester

Data is een veelbesproken onderwerp. Wij vinden het belangrijk dat er zorgvuldig omgegaan wordt met jouw data. Sterker nog, de data is echt alleen van jou.

Om dit te waarborgen is er een panel samengesteld van exporteurs die ten alle tijden een oogje in het zeil houden. Daarnaast gaan we een data governance onderzoek uit laten voeren.

Het data governance onderzoek wordt uitgevoerd door Ernst & Young en een aantal externe toezichthouders. De externe toezichthouders zijn kopers die actief met FloraXchange werken. Zij hebben zich vrijwillig aangemeld omdat ze onder andere willen dat de sector vooruit gaat. 

Wat wordt er precies onderzocht? 

We kunnen dit opsplitsen in drie onderdelen:

  • In het data governance onderzoek onderzoeken we welke gegevens er in FloraXchange verwerkt worden, wie er verantwoordelijk voor is en wat die verantwoordelijkheid inhoudt.
  • Daarnaast onderzoeken we de interne risico’s, denk hierbij bijvoorbeeld aan ‘security management’ (hoe worden de beleidsstukken en de naleving hiervan getoetst binnen de organisatie?) en ‘human resources’ (hoe is bijvoorbeeld de geheimhouding afgedicht).
  • Tot slot onderzoeken we ook de externe risico’s, denk hierbij bijvoorbeeld aan ‘physical security’ (hoe is de fysieke toegang tot het gebouw, computers, telefoons, etc. beschermd tegen kwaadwillenden?) en ‘business continuity’ (zijn de gegevens goed veiliggesteld en is er een toereikende back-up aanwezig?).

Status data governance onderzoek

Momenteel hebben we het eerste gesprek met het panel van kopers en met Ernst en Young gehad. We zijn nu hard bezig om het onderzoek compleet te maken. Na het onderzoek stelt  Ernst & Young een rapport op waarin constateringen worden gedaan. Zij brengen geen advies uit. Jij als lezer van het rapport kan dan zelf conclusies uit het rapport trekken (of bij ons navragen). We kunnen ons voorstellen dat er actiepunten uit het onderzoek voortvloeien. Deze delen wij met jullie en daar gaan we dan uiteraard werk van maken.

Vragen over dit onderwerp?

Neem dan contact op met Jeroen Huis!

Ander nieuws...

Nieuws

Trade Fair Aalsmeer 2019 special

Jouw data blijft jouw data5 november 2019

Zien we je op de Trade Fair Aalsmeer? We staan in het Royal FloraHolland House! Het aantal actieve kwekers op Floriday groeit hard door, daarom hebben we een overzicht voor je gemaakt met welke kwekers die een stand hebben op de Trade Fair al zijn aangesloten op Floriday! Je vindt de plattegrond in deze editie!

Bekijk update
Vacature

Vacature: Supportmedewerker FloraXchange

Jouw data blijft jouw data30 oktober 2019

Bij FloraXchange zijn wij op zoek naar een enthousiaste supportmedewerk(st)er die dé productkenner wil worden van FloraXchange. Lees hier de volledige vacature en solliciteer of stuur door!

Bekijk update
Nieuws

Sneller digitaliseren: eind 2020 alle orders digitaal via Floriday

Jouw data blijft jouw data14 oktober 2019

Uiterlijk eind 2020 zullen alle transacties op de marktplaats van Royal FloraHolland alleen nog digitaal tot stand komen. Daarmee zetten we een volgende stap in de digitale transformatie van de sierteelt. Digitalisering maakt zowel de aanbod- als vraagkant efficiënter en sneller. Bovendien helpt het de sector om volledig te voldoen aan de in Europa aangescherpte financiële wetgeving.

Bekijk update